​Liss Harding Jørgensen, farmakonom på Apoteket

Højt til loftet

​Apoteket er en arbejdsplads, hvor jeg har lyst til at blive, fortæller farmakonomen Liss

En stor familie

Apoteket er en stor arbejdsplads med mange mennesker og mange faggrupper. Det bedste er mangfoldigheden, og vi er gode til at rumme, at vi alle er forskellige – og alligevel er vi en samlet organisation. Vi har meget at gøre med hinanden på tværs af afdelingerne, selvom det nødvendigvis ikke er arbejdsmæssigt. Jeg oplever, at vi gør meget for, at alle føler, at de hører til Apoteket.

Atypisk rolle

Jeg arbejder som farmakonom i vores lægemiddelproduktion, men min rolle er lidt atypisk. Jeg har primært administrative opgaver, hvor jeg skriver tabeller og lister over Apotekets udstyr, produkter og arbejdsgange.

Jeg har tidligere arbejdet med selve produktionen af lægemidler, så jeg kender arbejdsgangene, og jeg har forståelse for procedurerne. Når produktionen får nye arbejdsgange eller procedurer, sørger jeg for, at de bliver skrevet ned, kontakter de rette medarbejdere og sætter det i gang.

Mulighed for udvikling

Jeg har haft stor indflydelse på, hvad mit job er blevet til. Der er højt til loftet på Apoteket, og jeg kan melde ind på de opgaver, som jeg mest har lyst til. Apoteket udvikler sig hele tiden, og man kan komme vidt omkring, hvis man har lyst til nye opgaver.

Der er plads til at man kan se sig rundt i organisationen. Hvis man f.eks. ønsker at udfordre sig selv med en anden stilling internt, kan man få orlov. Og jeg tror, at det er derfor, at mange af de ansatte er loyale.

Når mit arbejde føles virkelig værdifuldt

Udover mine daglige arbejdsopgaver, er jeg fællestillidsmand for alle farmakonomerne, den post har jeg haft i mange år, og det er en stor del af min identitet. Jeg er også næst-formand i MED-udvalget, der er et samarbejdsudvalg for medarbejdere og ledere. Her drøfter vi forskellige arbejdsmæssige forhold ved Apoteket. Jeg holder af at have kontakt med mange forskellige mennesker og at være involveret flere forskellige steder. Det får jeg lov til her.

Noget ikke mange ved om mig

Da jeg var barn, ville jeg arbejde på et apotek, fordi jeg så godt kunne lige lugten af apotek. Da jeg valgte at blive apoteksuddannet, var det heldigvis af andre grunde, for jeg vænnede mig jo til lugten, når jeg opholdt mig i den hele dagen. Det tænkte jeg ikke på dengang, jeg var barn.

Redaktør