Skriv en god jobansøgning

​Det er ikke nemt at skrive en god jobansøgning. Jobansøgningen skal vise, at du er kvalificeret, motiveret og har forståelse for jobbet. Og så skal du gøre det på en måde, der giver os lyst til at møde dig.

​Ring hvis du har spø​rgsmål

Du skal gøre dig klart, at en ansøgning ikke bare handler om dig, men i lige så høj grad om jobbet og arbejdspladsen. Start med at læse jobannoncen grundigt i gennem. Har du uafklarede spørgsmål til jobannoncen bør du ringe til kontaktpersonen.

Din ansøg​​ning skal give modtageren svar på

  • hvorfor du søger jobbet?
  • hvilke overvejelser du har gjort dig om jobbet?
  • hvilke faglige kompetencer du har, der er relevante for jobbet?
  • hvilke personlige egenskaber du har, der er relevante for jobbet?

Målret din ans​​​øgning til det specifikke job

Det er en god ide at sætte sig grundigt ind i, hvad Region Hovedstaden og det hospital, afdeling eller enhed, du søger på, er for en arbejdsplads. Ikke kun fordi det giver et positivt og velforberedt indtryk, men også fordi du bedre kan vurdere om job og arbejdssted passer til dig. Skriv så en personlig ansøgning til lige netop det specifikke job.

Tip: Udskriv jobopslaget

Sender du en ansøgning til et job, kan det være en rigtig god ide at huske at udskrive jobopslaget. Det er rart at have jobopslaget, hvis du bliver kaldt til samtale, men til den tid er tidsfristen typisk overskredet og opslaget væk.

Redaktør