10 tips til jobansøgningen

​Herunder finder du 10 gode tips til når du skal skrive en jobansøgning.

 1. Skriv en ny ans​​øgning – hver gang
  Målret din ansøgning til det enkelte job. Fortæl os hvorfor du søger lige netop dette job og hvilke tanker du har gjort dig om jobbet og arbejdspladsen. Og det fortæller ikke bare noget om dit engagement og interesse for jobbet, men giver også et fingerpeg om hvordan du er som medarbejder.

 2. Ansøgning​en handler om jobbet
  Den gode ansøgning fokuserer på jobbets og arbejdsgiverens behov. Fortæl os, hvad du kan bidrage med og hvad vi har behov for at vide om dig for at se, at du er den rette til jobbet.

 3. Ansøgningen ​skal se fremad
  Ansøgningen skal ikke være et referat af dit CV. Fortæl i stedet, hvad du vil med jobbet og hvordan du vil bruge dine erfaringer og kvalifikationer i forhold til de beskrevne opgaver. 

 4. Forhold dig til all​​e krav
  Vær opmærksom på krav til erfaring, uddannelse og personlige egenskaber. Nogle krav er kun vejledende eller ønsker, mens andre er afgørende. Ring til kontaktpersonen, hvis du er i tvivl om vægtningen af krav.

 5. Skriv det vigtigste ​først​
  Vis os straks, at du har forstået hvad jobbet går ud på, hvorfor du søger og hvordan du matcher jobbets behov..

 6. Fortæl os​ hvem du er
  Fortæl om dine personlige egenskaber, som er relevante for jobbet. Søger du fx job på akutmodtagelsen er det vigtigt, at du er god til at bevare overblikket og håndtere stress, men måske også, at du er et åbent og tolerant menneske.

 7. Ansøgningen s​kal være kort og overskuelig
  Gør ansøgningen så læsevenlig og overskuelig som mulig. Skriv i et letforståeligt og personligt sprog. Brug korte sætninger og afsnit. Hold dig til de informationer der er relevante for jobbet. Ansøgningen bør ikke fylde mere end en side.

 8. Læs grun​dig korrektur
  Har du prøvet at få et brev hvor dit navn er stavet forkert? Det giver et dårligt indtryk. Sørg for at få friske øjne på din ansøgning, inden du sender den af sted. Ikke bare så du kan få luget ud i slå- og stavefejl, men så du også sikrer at det indholdsmæssige giver mening.

 9. Skriv hvilket job du søger
  Gør det nemt for modtageren at få overblik. Husk at skrive hvilket job du søger i ansøgningen, da der kan være flere ledige job på samme tid. Husk også at skrive dine kontaktoplysninger og at vedhæfte ansøgning og CV.

 10. Søg inspiration
  Hvis du kører fast i jobsøgningen, så kan du ofte finde inspiration på nettet, hos fagforeningen, eller måske hos venner eller familie. Men husk at hos os handler det om liv. Også dit. Så skriv kun noget, der føles rigtigt for dig.​
Redaktør