Som farmakonomelev får du et unikt indblik i medicinens verden

​Som kombi-elev på et sygehusapotek er du med fra pille til patient. Læs om Camilla, der om ganske få måneder kan kalde sig farmakonom, og her beretter om sit elevophold på Region Hovedstadens Apotek.

"Jeg har været med i hele processen: Fra råvarerne bliver til medicin, fra medicinen bliver pakket og sendt ud til hospitalerne, og jeg har været med til at doserer medicinen til patienterne. Det er ret fedt at opleve den helhed".

Godt klædt på til første job

Til sommer bliver Camilla færdig med sin uddannelse og kan kalde sig farmakonom. Som elev på sygehusapoteket har hun fået viden og erfaring med lægemiddelproduktion, distribution, klinisk farmaceutisk service og lægemiddelrådgivning. Dette, kombineret med viden og erfaring fra sit praktikforløb på privatapoteket Sønderbro, betyder, at hun føler sig godt klædt på til at vælge, hvilket job hun skal videre i:

"Jeg synes, at det har været spændende at få lov til at se så mange forskellige ting, og den viden og forståelse jeg har fået som kombielev, kan ikke sammenlignes med at sidde på skolebænken og læse om det".


Hun fortæller også, at hun ikke for alt i verden ville bytte sin kombielev-uddannelse ud med den traditionelle farmakonomuddannelse, der kun er målrettet et arbejde på privat apotek efterfølgende.

"Min elevtid har været en blanding af at sidde på skolebænken og at være ude i praktik. Der skal løbende læses, laves opgaver, tests og afleveringer. Jeg bliver hjulpet godt på vej af de uddannelsesansvarlige, og man lærer at planlægge sin tid og prioritere opgaverne – en evne der helt sikkert også kan bruges i privatlivet."  

At arbejde med mennesker

Undervejs i sin uddannelse er hun blevet styrket i tanken om, at hun gerne vil arbejde med at hjælpe mennesker og gøre en forskel, og den mulighed kan hun se, at hun helt sikkert vil få som farmakonom. Camilla kommer ud på arbejdsmarkedet med en solid og bred viden om medicin, som mange mennesker kan få gavn og glæde af.

Hvad fremtiden bringer

Det er ikke usandsynligt, at man som patient eller medarbejder i fremtiden kan møde Camilla på Region Hovedstadens Apotek. De familievenlige arbejdstider og muligheden for mange forskellige typer af arbejdsopgaver er helt sikkert et trækplaster, og så kan hun rigtig godt lide, at det er et arbejde, der giver mening, fordi det handler om liv.

Gode råd til dig, der gerne vil være kombi-elev på farmakonomuddannelsen  

Camillas bedste råd til dig, der overvejer at blive kombielev, er at du ikke skal lade dig slå ud eller blive overvældet af de mange ting, du skal igennem under de forskellige forløb på sygehusene. Vis nysgerrighed og vær indstillet på at være omstillingsparat:

"Du kommer til at møde mange forskellige mennesker, og du kommer til at løse mange forskellige arbejdsopgaver. Det er aldrig kedeligt, for der sker hele tiden noget, og du bliver udfordret både fagligt og personligt", slutter Camilla.  

Redaktør