En uddannelse som kombifarmakonomelev giver mening

​​De praktiske opgaver, man løser som kombi-elev på Region Hovedstadens Apotek, forbedrer ens faglige kompetencer og giver ansvar. Læs om vores 1.-års elev Laura Bech og hendes oplevelser.

"Som farmakonomelev nøjes jeg ikke med at læse om, hvordan man skal gøre, jeg har tingene mellem hænderne og gør det faktisk. Og det er fedt."

Arbejdsopgaver der giver mening

Laura har kun været i gang med sin farmakonomuddannelse siden september, men hun oplever allerede, at hun har rykket sig fagligt og fået en masse nye venner. Indtil videre har Laura, ud over skoleophold, været på privatapoteket, Sønderbro Apotek, og i den sterile serieproduktion på Region Hovedstadens Apotek. Og netop produktionsmiljøet passer Laura rigtigt godt:

"Jeg har været med til at blande medicin, ikke bare nogle test i skolelaboratoriet, men rigtig medicin til rigtige patienter. Det er et stort ansvar, og man kan ikke bare lige fikse det, hvis det ikke passer. Det er fedt at være i produktionen og mærke, at det man gør, giver mening", fortæller Laura.


Nye perspektiver på uddannelsen

Gennem sin skoletid har Laura altid interesseret sig for biologi, hun startede derfor på farmaceutstudiet, men fandt hurtigt ud af, at det ikke var noget for hende at holde snuden i en bog og læse teorierne. Hun savnede at lære i praksis. Derfor startede Laura som kombi-elev.

Inden hun startede på farmakonomuddannelsen, havde hun ikke overvejet, alle de muligheder som uddannelsen giver. Og selv om det i starten virkede lidt uoverskueligt både at skulle være på et privat apotek og et sygehusapotek, er hun i dag glad for, at det giver hende muligheden for at se og prøve så mange forskellige aspekter af hendes faglighed.

Og selvom der stadig er nogle år tilbage af uddannelsen, kan Laura godt se sig selv arbejde på et sygehusapotek i fremtiden, for indtil videre er hun blevet helt vild med at arbejde i en steril produktion.  

"Det er aldrig kedeligt at være kombi-elev, man har altid gang i noget, og her får man lov til at prøve det i praksis".

Gode råd fra Laura til dig, der gerne vil i praktik

"Man skal planlægge, hvornår man skal læse og lave opgaver, for det skal man gøre samtidig med, man er i praktik. Det kan godt være hårdt, men med lidt struktur kan jeg fint komme igennem det, jeg skal", siger hun.


Lauras bedste råd til dig, der overvejer at blive kombi-elev, er, at du ikke skal lade dig skræmme af, at det kan virke uoverskueligt med de mange nye ting: 


"Jeg har fået lov til at prøve virkelig mange ting af. Og hvis der er noget jeg er nysgerrig på, spørger jeg bare, og indtil videre har jeg fået lov hver gang".  
Redaktør