En elevplads på et sygehusapotek åbner mange døre

​​Som kombi-elev på Region Hovedstadens Apotek får du mulighed for at prøve mange forskellige ting af og snuse til mange forskellige virksomhedsområder – lige fra administration og dispensering af medicin til produktion af lægemidler. Det fortæller vores 2.-års elev Amber lidt om her.

"Jeg har altid interesseret mig for, hvordan man kan påvirke kroppen ved at give den medicin. Når man tænker over det, er penicillin jo en virkelig vild og revolutionerende opdagelse for os mennesker".
Amber Østergreen Ram Singh, 2.-års elev på Region Hovedstadens Apotek.

En uddannelse med mange muligheder

Allerede inden studenterhuen var blevet sat på, havde Amber søgt ind som farmakonomelev og havde fået en plads som kombi-elev på Region Hovedstadens Apotek og privatapoteket, Sønderbro Apotek.


"Det var egentlig lidt tilfældigt, at jeg blev kombi-elev. Jeg søgte også plads på den traditionelle farmakonomuddannelse", fortæller hun. I dag er Amber glad for, at hun endte som kombi-elev:

"Min uddannelse åbner mange døre, og jeg kan meget mere end bare at stå bag skranken på et privat apotek. Jeg kan både arbejde i psykiatrien, i en lægepraksis, producere medicin, administrere og dispensere medicin til patienterne, rådgive om medicin eller være med til at sikre, at medicinen kommer ud til patienterne på hospitalerne. Der er virkelig mange muligheder".

Var med til at blande COVID-19 vaccinen

I sin tid som elev på Region Hovedstadens Apotek har Amber været med ud på plejehjem og vaccinationscentrer for at blande COVID-19 vaccinen. En lidt utraditionel arbejdsopgave for en elev, men det gav mulighed for læring på et nyt område.

"Det var en stor oplevelse at få lov til at være med til at blande vaccinerne. Og der kunne jeg virkelig mærke, at det jeg kan, gør en forskel".

Amber Østergreen Ram Singh.


Amber fortæller videre: "Det har været ret vildt at opleve "white coat"-effekten. Det har modnet mig, at det pludselig var mig, der var eksperten og skulle samarbejde med overlægen og svare på spørgsmål fra patienterne og deres pårørende".

At få 'hands-on' i virkeligheden

Om 1 år er Amber færdiguddannet, og tiden som kombi-elev er fløjet afsted. Noget af det bedste ved uddannelsen er, ifølge Amber, at man lærer i praksis samtidig med, at man læser teorien. På den måde giver det, man læser, hele tiden mening. Selv om tiden går hurtigt, fortæller Amber, at det godt kan være hårdt at være elev:

"Jeg arbejder fuld tid, og når jeg kommer hjem, skal jeg læse og lave opgaver. Men det er er fedt, når man opdager, at man pludselig bare kan det".


Vil du starte som kombi-elev?

Ambers bedste råd til dig, der overvejer at starte som kombi-elev, er, at du skal være indstillet på at være omstillingsparat.

 "Hver gang jeg har fået lov til at snuse lidt til et område, synes jeg bare, at det er det bedste. Og så skal jeg et nyt sted hen med nogle helt andre opgaver, og så er det bare det bedste. For mig er det superfedt at få lov til at prøve mange ting, og jeg får masser af støtte fra kollegaer og uddannelsesvejledere".Redaktør